Khamis, 9 Ogos 2012

rasa

sblm berbuka td aku ngan my wife h beli barang wat kuih,aku x kisah sangat sbb my wife ske wat kuih sndri itu lebih menjimatkan..tp lepas dah beli brg blik my wife kene tegur ngan maknya,kata maknya dia abiskan duit aku.tp bg aku tu lagi baik drpd buang duit beli kuih tjuk kt kdai..bg aku selagi aku mampu bg aku bg kalu aku x mampu bg aku cakap terus terang x mampu itukn lebih mudah,suami mane yg x nk penuhkan permintaan isterinya kn kalu boleh aku nk berikan lebih drpd ape yg dia mintak,aku sedikitpn x kisah sbb aku ske my wife belajar buat semua benda sendiri itu lagi baik dapat jgak dia belajar dan memajukan diri...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 8 Ogos 2012

perbelanjaan

kadang2 aku sentiasa terpikir aku ni cukup ke bagi makan minum ngan pakai kt my wife.kdg2 terpikir jgak sbb tkt ada yg kurang,manusia kn x lari dari kesilapan.aku dh cuba sebaik mkin utk memenuhi permintaan my wife.bkn ape kdg2 aku x dpt nk penuhi bkn sbb aku ni kedekut tp ape yg aku lihat perbelanjaan aku melebihi dari pendapatan..aku sangat bimbang dgan semua ni,tkt my wife rasa ada kekurangan walaupn aku tau dia x kisah...mkin ni ujian allah untuk aku dan my wife,org kate baru2 kwen biasalah perbelanjaan seharian mmg merumitkan....x pe aku percaya pada rezeki tuhan walaupn pendapatan aku x banyak tp aku mampu utk beri isteri aku makan walaupn x mewah tp kdg2 perasaan bimbang tu ttp akan muncul......tp ape kn daya aku hanya manusia biasa yang lemah...aku berjanji biarpn aku mati kering sekali pn aku ttp akan sediakan ape yg perlu untuk isteri aku....


- Posted using BlogPress from my iPhone

keinginan

hari ni g keje bawak mcam2 bekal,dari makanan utk sahur sampailah utk makan kt opis sementara tgu sahur.skrg ni my wife ske sangat blajar masak masakan yg baru mcm lagsania ngan popia.mmg x dinafikan sedap masakan wife aku bkn nk puji wife sndri, kwn2 aku yg makan pn kate sedap bkn sorang dua tp bleh dikatakan semua...kalu lah wife aku baca ni mesti kembang semangkuklah org kate masakan dia sedap...hahaha jgn marah ye syg...aku sangat suka sikap dia ingin belajar dan mencuba.aku lagi suka kalu dia sentiasa memasak utk aku sbb aku ni mmg suka makan heheh.boleh nk dikatakan aku ni semua benda bleh makan.tppp haha ada tapinya aku mmg kalah ngan sup ikan sbb aku mmg x gemar ngan sup ikan yg paling aku suka sup ayam atau kaki ayam itu kalu bg kt aku bleh abis satu periuk hahaha..
aku amat menyukong beliau untuk blajar dan menambahkan skill masakan beliau....bkn ape nti aku nk makan yg sedap2 x yah g kdai lagi bleh request kt my wife je sbb dia da pandai masak..hehhe
to my wife b sentiasa menyokong untuk memajukan diri dan rela untuk menjadi food tester utk kamu syg...heheh


- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 6 Ogos 2012

kerja

hampir 3 thn aku bekerja tp ape pn perubahan pn belum aku kecapi.sampaikan satu ketika aku berasa mahu putus asa..tp aku percaya pda rezeki tuhan. sesungguhnya org yg bersabar itu banyak hikmahnya...mmg kalu nk di hitungkn mmg pendapatan aku masih tidak mencukupi utk kami berdua tp aku pegang pada satu je percaya yg tuhan tu pemurah pasti ada rezeki yg akan diberikan untuk kami...ape yg mampu aku lakukan berusaha dan memanjatkan doa pada Allah...amin


- Posted using BlogPress from my iPhone

raya sbgai suami isteri

alhamdulillah aku sangatlah bersyukur kerana menganugerahkan seorang isteri yg baik dan sangat memahami..thn ni thn pertama aku beraya sbgai suami isteri..x sabar rasanya nk raya,maklumlah first raya berdua...thn ni persiapan raya alakadar je.tp aku ttp seronok dapat melihat isteri aku seronok utk sambut raya thn ni..x pe aku sangat perpuas hati dapat memenuhi permintaan isteri tercinta walaupn x seberapa utk persiapan raya thn ni...time yg paling aku ske tngok my wife time dia pilih baju raya..semua abis dia belek..dan bile dia dh dpt ape yg dipilih aku dpt tngok raut wajah dia yg sangat seronok..tp itulah sebab yang aku suka sangat tngok wife aku pilih ...alhamdulillah thn ni dpt aku jalankan tanggungjawab aku sebagai seorang suami....
raya thn ni aku apply cuti utk ape utk raya bersama walaupn aku terpaksa bekerja dimalam raya...x sabar rasanya nk raya bersama... raya thn ni aku blm ptuskn belah mana yg kami perlu beraya....


- Posted using BlogPress from my iPhone

tanggungjawab

dlu bujang skrg dah berkahwin itu lah salah satu tanggungjawab aku yg paling besar..tp ape pn aku ttp bersyukur kerana di kurniakan kehidupan sebegini,kalu nk diceritakan time bujang mmg banyak jauh beza,bak kata ape yg aku buat semua utk dri sndri dan keluarga tp skrg tanggungjawab aku makin besar.kalu nk buat ape2 skrg ni mesti berdua...best jgak ble buat sesuatu perkara bersama..dlu bujang keje kdg2 cincai je,maksud aku selalu amek mudah tp skrg semua tu da berubah x mcm dlu .bak kate org dlu makan utk satu perut skrg kene bagi makan utk dua perut insyaallah aku ada rezeki utk 3 perut lak kn...tu semua cabaran bagi aku...ni cara untuk aku jadi lebih matang dalam melalui kehidupan berkeluarga...aku amat berharap yg hubungan ni akan kekal sampai aku ttp mata dan nafas terhenti untuk selamanya..bukan senang untuk pikul tanggungjawab ni aku perlu untuk menjaga semua dari semua segi, itu semua perlukan aku memberikan perhatian sama rata.aku selalu berdoa yg kehidupan aku dan isteri ni akan sentiasa bahagia...amin


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jumaat, 3 Ogos 2012

da lame x update blog last aku update blog tah brape bulan atau thn lepas skrg ni bru nk update.last aku update masa aku bujang dan skrg ni aku dah mendirikan umah tangga baru terasa nk update...hehehe ternyata aku skrg ni sangat2 bahagia disamping isteri tercinta..ape yg bleh aku cakapkan skrg adalah aku makin banagia dengan kehidupan baru aku...


- Posted using BlogPress from my iPhone