Selasa, 29 Disember 2009

tahun baru bakal menjelang

sudah lama aku a update blog aku ni ...kerana terlalu sibuk dengan hidup aku...tahun 2009 ni mcm2 perkara yang berlaku baik yang baik atau pn yang buruk,baik yang pahit atau pn yang manis,mcm2 aku blajar..tahun 2010 ni adalah masa untuk aku berubah untuk maju dalam hidup..aku ada agenda untuk dilakukan untuk thn 2010 ni...harp2 segalanya berjalan lancar....

Rabu, 16 September 2009

gambar ni menunjukkan hidangan berbuka puasa aku bersama semua staff traspadu eng sb.pada hari ahad lepas majlis berlangsung di hotel blue wave yang bertempat di shah alam...makan berkonsepkan makanan timur tengah, aku makan jgn cakaplah semua makanan kat situ aku try sampai da x muat perut da hahahah mmg menarik2

kucing yg buruk perangai

ini dia kucing aku name kiki dia ni mmg buruk perangai dah kenyang tido mcm haram tngok x tau malu punya kucing...

Isnin, 7 September 2009

hari raya bakal menjelma tiba

nampaknye raya aku thn ni beza skit...maklumlah aku raya kena kerja nak wat mm mane...dah tanggungjawab kene lah laksanakan....nk atau x nk kene jugak lakukan....raya aku thn ni aku sambut ala kadar je ape yang ada aku guna kalu x de tu x yah guna bkn susah sangat kan,mcm ni lah hidup aku,aku dh biasa semua ni,bagi aku raya ni same je ngan hari2 yg lain cuma beza ada masa maaf bermaafan dan ziarah menziarahi itu je hari lain pn same jgak kan ape2 pn aku nk ucapkan selamat menyambut lebaran pada semua yang aku kenal dan insan yang aku cintai.........

Ahad, 6 September 2009

inilah dia insn yang paling kusayangi.....yang lain jangan jelouse.....

Sabtu, 1 Ogos 2009

selamat bulan baru

maaflah dah lama x update blog ni...maklumlah sibuk dengan kerjaya kan..hari ni dah masuk bulan ke 7 dalam thn 2009 rasa mcm sekejap je kan..sepanjang tahun ni mcm yg jd tapi semua tu lumrah hidup..nak x nk kene jgak kite lalui..aku kerja pn dah dekat 6 bulan dah sebelum ni sibuk belajar tu lah org lain sibuk cari duit yg aku ni sibuk ni blajar dah tua2 baru sibuk nk blajar bkn ape pn ni semua utk aku jugak pegi jelah....tapi hari ni sabtu kan ada kenduri nk sambut puasa ngan kenduri tahlil arwah sekali..wat kat umah abg azam kat cheras...tah aku rasa ramai yg datang kot aku lepas keje baru g kot nk g awal2 pn x de ape2 pn..kan lg baik lepas maghrib aku g..ok lah ape2 pn hidup ni mesti diteruskan...walau ape pn yang terjadi....

Ahad, 19 Julai 2009

sabtu yg memenatkan

ni yg aku nk cite ni aku smlm dahlah blik keje lmbat,kol 5 baru blik septtnya hari sabtu aku blik kol 1 tapi da blik lewat,dahlah blik lewat x bleh nk tdo sbb ape sbb nk kene g kajang umah awek aku lak nk x nk kene jgak g..kajang kol 7 lebih,sampai2 je sane aku tlg ape2 yg patut pastu aku ikot caca g beli barang ngan amek cake..sate lah ais lah durian lah mcm x de org lain kena g beli....sampai umah lepas beli brg tu dlm kol 8 lebeh jgak..pastu pasang api nk wat bbq..ramai jgak lah yg ada semalam nasib baik kenal lah sedara mara caca tu kalu x aku pasti keras hahahah ape2 pn mmg best majlis kat umah caca zaid ngan aida pn ada dtg dia org dtg lambat...ramai tg ada..dah lah aku da x tau nk tulis ape da ni k cow

Ahad, 5 Julai 2009

hari yang memenatkan dan menyeronokkan

hari ni aku satu hari jalan je keje aku ngan cintahatiku...tapi hari ni first time aku g tngok wayang kat alamanda kat putrajaya..bleh tahan lah jugak..tapi penat lah jalan je ..amad ngan ana pn ada..kte org g skali.....tadi tngok cite ice age3 cerita dia memang menarik.lwak gile...rasa mcm nk tngok skali lg je....tapi ape2 pn hari ni memang seronok ........yang x best nye esok nk kene keje lah......

Sabtu, 4 Julai 2009

hari sabtu punya cerita

adoi aku pening kepale ni pg tadi baru je staf opis aku berenti secara mengejut jadi lpas ni kerja jadi bertumbun lah nampaknye.....lg sibuk lah aku pas ni....tapi hari ni keje macam biasa je,aku sampai je opis dalam 5 minit wan sampai kte org terus je loading barang terus gerak ke maktab,sbb hari ni nk cuci cooling tower...bosan jgak..tapi kan ble tgah cuci tu org sane nk guna chiller bongok bkn nk bg tau aku yg diaorg nk guna jd aku ngan wan pn cuci alakat je hikhik tu je wat masa sekarang....